Požiar vlaku spôsobil škodu za takmer 10.000 eur

28.11.2011 Humenné

Humenné 28. novembra (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa dnes podieľali na likvidácii požiaru lôžkového vagóna na železničnej stanici v Humennom. Oheň spôsobil škodu vo výške 9958 eur, k zraneniu osôb nedošlo.
Ako TASR informoval Pavol Vravec z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, v dôsledku požiaru vagóna, ktorý sa nachádzal na odstavnom koľajisku, došlo k vyhoreniu dvoch lôžkových kupé.
\"Požiar sa rozšíril z podvozku vagóna, kde sa nachádza ústrojenstvo, čo sa týka klimatizácie či elektroinštalácia. Jeho príčina je zatiaľ bližšie nešpecifikovaná technická porucha,\" doplnil Vravec.
Podľa jeho slov museli príslušníci HaZZ realizovať dnešný zásah na humenskej železničnej stanici pomocou dýchacích prístrojov a na uhasenie požiaru použili približne 2000 litrov vody.
\"Súprava, ktorú zachvátil požiar, sa nachádzala na odstavnom koľajisku, takže k obmedzeniu dopravy nedošlo,\" podotkol Vravec. K úplnej likvidácii požiaru, ktorý ohlásili hasičom o 10.30 h, došlo následne o 12.15 h.
 

Vyberte región